Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Primire prima pe perioada concediului de crestere copil

Pe perioada concediului de crestere copil angajatorul poate vira angajatei prime/bonusuri? Daca da, poate sa fie afectata indemnizatia de crestere copil daca este sub 3.000 lei cf. OUG 111/2010? Multumesc.
Adaugata in   Legea Contabilitatii

1 raspuns


la 07 Sep. 2015
Pe perioada concediului de ingrijire copil, angajatul primeste o indemnizatie care poate fi suspendata daca se constata ca angajatul realizeaza venituri. Ca exceptii conform OUG 111/2010 actualizate, art 16, 3 plata indemnizatiei pentru cresterea copilului nu se suspenda in situatiile in care beneficiarii acesteia primesc diverse sume in baza legii, a contractului colectiv de munca sau a contractului individual de munca, acordate in perioada concediului pentru cresterea copilului, altele decat cele rezultate din desfasurarea efectiva a unei activitati. In concluzie, daca aceste prime sunt specificate in contractul individual de munca sau cel colectiv, iar bonusurile sunt acordate in baza activitatii desfasurate in perioadele anterioare, nu este afectata indemnizatia.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x