Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

plata drepturi salariale - probleme Decizie interna.

Buna ziua !
Avem nevoie de un sfat din partea dumneavoastra. Nu stim cum sa procedam in urmatoarea situatie:
- un angajat care are functia de economist a primit o Decizie emisa de directorul institutiei noastre privind acordarea unor drepturi salariale
- drepturile salariale nu i-au fost platite angajatului nici pana la aceasta data
- directorul institutiei vrea sa modifice Decizia interna sau chiar sa o anuleze /sa o revoce.
- noi ceilalti angajaţi care am primit Decizia interna si trebuie sa o aplicam, am facut drafturile documentelor necesare, insa directorul nu vrea sa le semneze pentru ca nu vrea sa aplice Decizia, fiindca nu vrea sa plateasca angajatului drepturile salariale
- angajatul a dat in judecata institutia
- instanta a intrebat deja institutia daca a platit angajatului drepturile salariale
- angajatul a spus instantei ca, inafara de proces in urma caruia se va da o hotarare judecatoreasca, nu are cum sa oblige pe angajator ca sa aplice Decizia interna, ca sa-i plateasca drepturile salariale. A spus ca Decizia interna nu este titlu executoriu si ca nu are cum sa il oblige pe angajator ca sa execute Decizia printr-un executor judecatoresc. Singura cale este sa obtina o Hotarare judecatoreasca.

Va rugam sa ne lamuriti cu privire la urmatoarele:
1. - fiind un litigiu de munca privind drepturi salariale, angajatul trebuia sa dea in judecata institutia la instanta civila ? sau - fiind vorba despre un act administrativ, angajatul trebuia sa dea in judecata institutia la instanta de contencios administrativ pentru refuz aplicare Decizie interna ?
2. - care din cele 2 instante va putea sa oblige pe angajator sa aplice Decizia interna ?
3. - angajatorul va putea fi sanctionat sau amendat ? - asa cum a cerut angajatul ?
4. - daca Decizia interna a fost depusa la proces de catre angajat, atunci angajatorul mai poate sa o modifice sau sa o revoce sau sa o anuleze ?
5. - va fi peste cateva zile al 2-lea termen de judecata, dar angajatorul nu a cerut in instanta ca Decizia interna sa fie modificata, revocata sau anulata. O va mai putea face ?
6. - plata se va mai putea face, daca Decizia interna este la instanta ?

4 raspunsuri


la 13 Apr. 2022
Este un litigiu de munca, daca nu i sa-u platit drepturile salariale, dar daca angajatul are doar decizia interna, fara un act aditional la contractul de munca prin care sa se arate modificarea, este vorba despre obtinerea acestor drepturi, printr-o instanta civila. Decizia poate fi revocata daca angajatorul constata ca nu are baza legala sau are vicii care o anuleaza. Decizia poate fi modificata printr-o alta decizie...
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 14 Apr. 2022
Angajatul are doar decizia interna, fara un act aditional la CIM. Daca Decizia i s-a comunicat salariatului, angajatorul va putea revoca Decizia pur si simplu, printr-o alta Decizie interna, sau va cere anularea in instanta ? Angajatul are proces pe rol acum. Angajatorul poate cere in acest proces si anularea Deciziei, chiar daca au trecut 2-3 termene de judecata ? sau va merge in instanta de contencios ?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 14 Apr. 2022
Daca decizia nu este pusa in aplicare, angajatul poate solicita clarificari, urmand ca in baza raspunsului sa deschida actiune sau nu.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 10 Mai. 2022
Dar angajatorul poate revoca /anula o Decizie - oricand ? Angajatul nu are nimic de spus ? sau timpul scurs de la comunicare nu are nici un rol ?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x