Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Pentru o plata legala cum trebuie sa se scrie?

Cum este corect sa se scrie in Foaia colectiva de prezenta? Avem angajati cu 1/2 norma. Acestia lucreaza si la alte sedii, adica merg la muzee, la biblioteci ca sa stranga materiale pentru institutia noastra.

In Foaia colectiva de prezenta, seful de serviciu a scris (a completat) la rubrica "Ore zilnice" "Raport de activitate", nu a scris 4 ore pentru fiecare zi.

Rapoartele de activitate pentru cei 2 angajati sunt intocmite de catre seful de serviciu. Acesta a spus ca  Rapoartele de activitate sunt intocmite si trimise de catre cei 2 angajati, dar acestia nu au venit deloc la serviciu de cand a inceput pandemia. Nici nu exista vreo dovada ca Rapoartele de activitate i-au fost trimise prin e-mail.

Stiu ca recent s-a impus prin Lege ca trebuie sa se treaca ora de sosire si ora de plecare de la serviciu.
Dar nu exista niciun document din care sa rezulte asa ceva, nici Referate prin care sa se solicite deplasarea la Biblioteca X, de exemplu, nu exista nici Delegatii, nu exista nimic.

Va rugam frumos sa ne spuneti: este corect sau gresit cum s-a scris in Foaia colectiva de prezenta? Odata ce nu se poate verifica munca prestata, este plata nelegala? Cine va raspunde in cazul unui control? Cui i se va imputa sumele platite fara acte doveditoare de prestare a muncii? Ce acte doveditoare ar trebui ?

4 raspunsuri


la 09 Oct. 2020
Statul de salarii are ca document justificativ contractul de munca si pontajul cu efectuarea timpului de munca. In cazul prezentat, persoanele care facdeplasari trebuie sa justifice timpul de lucru prin raportul de activitate cu intervalul de timp in care au prestat si activitatile efectuate. In caz ca acestea nu exista, persoanele nu pot fi pontate ca prezente la munca si deci nici remunerate. Dar persoana care face pontajul ar fi trebuit sa solicite in scris aceste rapoarte pana la un anumit termen in care sa se incadreze cu efectuarea pontajului si efectuarea calculului salarial.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 09 Oct. 2020
Seful de serviciu care face Pontajul - a făcut ?i Rapoartele de activitate ! Cei 2 angajati nu au semnat Rapoartele ! Nu exista nici o dovada /Email, .... ca cei 2 angajati ar fi trimis sefului de serviciu acele Rapoarte de activitate ....
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 09 Oct. 2020
Cine ii ponteaza, isi asuma raspunderea
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 10 Oct. 2020
Va multumesc pentru lamuriri !
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x