Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

pentru examen la contabilitate

1.care sunt elementele caracteristice privind achiziționarea unui mijloc fix din import? 2.cine are obligația unui mijloc fix concesionat dar calculul amortizarii acesteia? 3.care sunt deosebirile dintre avansurile de trezorerie și cele salariale?
Adaugata in   Legea Contabilitatii

1 raspuns


la 29 Ian. 2015
Achizitionarea unui mijloc fix are aceleasi elemente caracteristice fie ca este din import sau de pe piata interna, importanta fiind categoria si valoarea. In cazul preluarii unui mijloc fix concesionat, acesta este preluat de la o autoritate publica, concesionarea fiind o operatiune juridica prin intermediul careia o persoana numita concedent transmite unei alte persoane, numita concesionar, dreptul si obligatia de exploatare a unui bun, a unei activitati sau a unui serviciu public, pentru o perioada determinata (cel mult 49 ani), in schimbul unei redevente. Din punct de vedere contabil, in functie de clauzele contractului de concesiunie, avem unul din cele doua tratamente pentru recunoasterea concesiunilor primite, astfel: -se reflecta ca imobilizari necorporale atunci cand contractul de concesiune stabileste o durata si o valoare determinata pentru concesiune, iar amortizarea concesiunii urmeaza a fi inregistrata pe durata de folosire a acesteia, stabilita potrivit contractului -in cazul in care contractul prevede plata unei redevente, si nu o valoare amortizabila, in contabilitatea entitatii care primeste concesiunea se reflecta cheltuiala reprezentind redeventa fara recunoasterea unei imobilizari necorporale. Avansul de trezorerie se acorda angajatului pentru a efectua cheltuieli in numele societatii, suma urmand a fi decontata in perioada respectiva, iar avansul salarial reprezinta o plata partiala facuta salariatului in contul desfasurarii relatiilor de munca contractuale.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x