Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Penalitati intretinere bloc

Salutare!Sunt nou aici,deci in primul rand sa ma prezint:sunt Dragos din Iasi.Am o problema si as incerca sa caut cea mai buna solutie.Treaba e in felul urmator: la blocul unde locuiesc s-a adunat de plata intr-un interval de timp suma de 2700 ron reprezentand costurile de intretinere,gunoi etc. Din aceasta suma aproximativ 700 lei reprezentau penalitatile.La data de 15.05.2013 am achitat suma de 1500 lei,primind bineinteles chitanta.Am constatat ca in urma afisarii noii sume de plata am ramasa cu 1920 lei din care vreo 600 si ceva de lei reprezinta penalitati.Consider ca este o greseala si as dori ca cineva sa ma lamureasca.Am luat legatura cu administratorul de bloc,insa acesta o tine pe a lui ca e facut calcul corect.Daca doriti informatii suplimentare,sau nu ati inteles bine ceea ce doresc sa aflu va rog sa imi spuneti.Astept ajutor urgent.Multumesc tuturor celor care doresc sa ma ajute.

2 raspunsuri


la 17 Iun. 2013
Buna ziua. Nu cred ca cineva va poate ajuta aici. Cazul d-voastra inseamna o expertiza contabila, care inseamna bani. Daca stiti ca nu aveti de dat aceste sume, aveti varianta cu datul in judecata al asociatiei unde se va numi un expert din oficiu si acel expert va face calculele si va stabili sumele care le aveti de achitat. Numai bine.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 18 Iun. 2013
Buna ziua, Pot sa va dau cateva amanunte: in legatura cu penalitatile calculate din Legea 230 2007 Legea asociatiilor de proprietari, Art 49 (1) inteleg ca: "Penalizările nu vor fi mai mari de 0,2% pentru fiecare zi de întârziere şi se vor aplica numai după o perioadă de 30 de zile care depăşeşte termenul stabilit pentru plată, fără ca suma penalizărilor să poată depăşi suma la care s-au aplicat.". Cat despre suma ce o mai aveti de achitat, nu cumva cuprinde si cuantumul intretinerii calculate pentu luna care s-a scurs de la data achitarii , pana la data afisarii? Exemplu: aveati de achitat suma de 2700 lei cuprinzand restante +penalitati intarziere+ intretinerea lunii aprilie ( sa spunem ) - lista pe care era afisata suma reprezenta "INTRETINERE LUNA APRILIE 2013". Intre timp s-a afisat lista de "INTRETINERE LUNA MAI 2013" care in mod normal cuprinde intretinere luna mai + restante + penalitati de intarziere.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x