Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

ore suplimentare platite cu 100%

Societatea are 2 paznici care lucreaza 12 ore /zi din care 4 de zi 8 de noapte urmate de 36 ore libere .Pe statul de plata se plateste spor de noapte iar orele suplimentare se platesc cu 100%.
Faptul ca nu e programul de 12/48 poate sa ne faca probleme la un eventual control de la ITM ?

3 raspunsuri


la 23 Mar. 2016
In cazul in care se respecta timpul de lucru de 40 de ore pe saptamana nu trebuie sa platiti ore supplimentare, ci doar sa precizati contractual distributia inegala. Daca aveti ore suplimentare, acestea au un coeficient de pana la 100% inregistrat in contractul de munca precum si sporul de noapte.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 24 Mar. 2016
se lucreaza programul 12/36 continuu ,cladirile se supravegheaza si sambata si duminica . De ex in ianuarie au fost 20 zile cu 160 ore .Paznicul a avut 14 zile lucrate cu program de 12 ore/zi din care 112 ore de noapte .Pe total luna ies 168 ore lucrate .Pe pontaj apar 112 ore cu spor noapte 8 ore suplimentare . Problema este ca ei nu au liber sambata si duminica fiind numai doi paznici nu exista acel interval de 48 ore pt repaus saptamanal . De aceea intreb daca ar putea fi probleme .
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 24 Mar. 2016
Problema este pontajul. Daca aveti inregistrate orele suplimentare trebuie sa le inregistrati cu spor, precum si sporul de noapte.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x