Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Numar de inventar - mijloc fix

Buna seara, in urma derulari unui contract de cercetare cu mai multi parteneri a rezultat un stand. Contractul s-a incheiat, parteneri au incheiat activitatea eu ramanand cu standul ca plus de inventar. In timp parteneri s-au scazut cu materialele folosite la efectuarea acestui stand, eu fiind obligat sa-l bag in gestiune . Va rog, invatati-ma ce acte sau ce sa fac in aceasta situatie.
Adaugata in   Legea Contabilitatii

1 raspuns


la 25 Feb. 2013
In cazul in care standul este inregistrat ca mijloc fix, atunci iesirea din patrimoniu se poate efectua doar prin casare sau vanzare. In cazul in care este inregistrat ca obiect de inventar, atunci iesirea din patrimoniul societatii se poate realiza prin declasare sau vanzare. Se va proceda la: - scoaterea din functiune a activului prin PV de casare; - dezmembrarea acestuia; - valorificarea partilor componente rezultate, prin vanzare sau prin folosirea in activitatea curenta; Casarea activelor corporale fixe de natura bunurilor de capital prevazute la art. 149 din Codul fiscal nu constituie livrare de bunuri. Vezi si art. 125.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x