Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Metodele aplicate la reevaluare

In ceea ce priveste reevaluarea contabila , de ce metoda valorii nete este mai avantajoasa pentru entitate decat metoda valorii brute? (din punct de vedere fiscal)

1 raspuns


la 16 Ian. 2015
Desi reglementarile contabile nu contin prevederi referitoare la interzicerea schimbarii modului de inregistrare a reevaluarilor in contabilitate, este recomandabil ca acestea sa se pastreze in considerarea prinicipiului permanentei metodelor si pentru usurinta efectuarii comparatiilor intre datele contabile din perioade de timp diferite. Schimbarea modului in care entitatea a procedat la reflectarea in contabilitate a reevaluarii trebuie prezentata si justificata in notele explicative la situatia financiara anuala. Metoda bruta de inregistrare a rezultatelor reevaluarii presupune recalcularea proportionala atat a valorii brute a activului reevaluat, cat si a amortizarii, astfel incat valoarea contabila a activului, dupa reevaluare, sa fie egala cu valoarea sa reevaluata. Metoda neta de inregistrare a rezultatelor reevaluarii presupune prezentarea activului la valoarea justa prin anularea amortizarii din valoarea contabila bruta si recalcularea valorii nete a activului la valoarea sa reevaluata. Metoda neta este recomandata pentru reevaluarea constructiilor reevaluate pe baza valorii de piata.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x