Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Metoda descarcare gestiune

Buna ziua,
Desfasuram o activitate de comert si productie, utilizand pentru descarcarea gestiunii (in Saga) datele din sistemul de gestiune intern. Marfa (produsul finit) este inregistrata cu adaos si Tva neexigibil in momentul in care iese din productie dar descarcarea in sistemul intern se face fara adaos comercial si TVA neexigibil.( Precizez ca in raport inchidere lunar programul de gestiune intern afiseaza valoarea consumata pentru produsului finit si valoarea de vanzare cu Tva a marfii (a produselor finite) .
Descarcarea de gestiune in Saga se face cu formula K. De aici apare o diferenta, care este reglata in Saga prin corectie pe Adaos si Tva neexigibil. Care este metoda corecta de descarcare a gestiunii? Putem renunta la corectiile din Saga, daca valorile din sistemul de gestiune intern arata altceva?).
Va multumesc

1 raspuns


la 17 Iul. 2018
Metoda de descarcare cu coeficientul k este folosita in cazuri in care nu se poate face o descarcare clara pe produsul finit, fiind necesare corectii periodice la inventariere. Pentru activitatea de productie se poate utiliza retetar sau deviz in baza caruia se descarca materialele ce participa la activitatea de productie. Daca fiecare produs are un consum bine definit si descararea materialelor si implicit gestiunea stocurilor este mai clara si usor de verificat la sfarsitul perioadelor fiscale.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x