Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

manopera directa in costul de productie

Buna ziua,
Cum se poate determina manopera directa pentru o societate care produce 2 tipuri de produse si pentru care nu exista posibilitatea cuantificarii timpilor alocati pe fazele fluxului de productie?
Le vom considera cheltuieli indirecte de productie?
De asemenea un salariat productiv poate primi intr-o luna pe langa salariu si prime, sau poate fi in concediu de odihna.
Indemnizatia pentru concediul de odihna si primele vor fi recunoscute in cheltuielile perioadei sau vor fi inglobate in costul de productie?
Multumesc!
Adaugata in   Legea Contabilitatii

1 raspuns


la 07 Ian. 2016
Manopera in cazul fabricarii a doua produse se poate face procentual, sau in cazul nerepartizarii procentuale se face repartizarea pe unitatea de produs. Sistemul de premiere se aplica in cazul mentionarii in contractul colectiv si proceduri, in conformitate cu realizarile si rezultatele firmei. Concediul de odihna pentru un angajat care lucreaza in productie va fi considerat un cost de productie pentru perioada respectiva.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x