Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

limitari de operatiuni in numerar cu persoane fizizce

Prin legea 70 /2015 au fost aduse o serie de limitari noi in ceea ce priveste incasarile si platile in numerar .
Am inteles ca o persoana juridica nu poate incasa mai mult de 10.000 lei pe zi de la o persoana fizica si nici nu are voie sa fragmenteze o livrare de bunuri cu o valoare mai mare de 10.000 lei .
Va rog sa imi explicati la ce se refera urmatoarea exceptie:
,,se permit incasari numerar fragmentate de la persoane fizice in cazul livrarilor de bunuri sau prestarii de servicii care se efectuiaza cu plata in rate ,in conditiile in care intre vanzatori si persoanele fizice sunt incheiate contracte de vanzare cumparare cu plata in rate conform legii "
Cine poate aplica acest articol ?

3 raspunsuri


la 15 Feb. 2016
Plata in rate se specifica in contractul de vanzare cumparare si are un scadentar cu rate egale pe durata contractului. Transferul de proprietate are loc in momentul semnarii contractului sau la livrare urmand ca achiztarea sa se faca esalonat pe o durata de timp specificata in contract.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 15 Feb. 2016
Si atunci de ce nu pot sa incasez in rate de la o persoana fizica o livrarea de bunuri a carei valoare totala depaseste 10.000 lei ? In cazul meu ,inchei un contract cu o persoana fizica pt o lucrare de tamplarie (10 usi ,8 ferestre ) a carei valoare va fi de ex 6000 euro conform ofertei de pret .In contract specific ca plata se va face in felul urmator :10% din valoare avans urmat de rata 1 30% in data de ................. ;rata 2 30% in data de.................. rata 3 30% in data de................ Asta inseamna fragmentare ,daca beneficiarul nu isi permite sa plateasca intreaga valoare ?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 15 Feb. 2016
Ceea ce prezentati nu este o vanzare in rate. Puteti vinde separat usi, ferestre etc.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x