Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Inregistrare marfa

Buna ziua,

Am o factura de marfa inregistrata pe un alt furnizor decat cel corect cu mentiunea ca marfa a intrat in gestiune pe baza de NIR si vanduta catre client. Intrebarea mea este ce posibilitate de stornare a facturii am si repunerea ei corecta avand in vedere ca marfa a fost vanduta, iar programul de contabilitate nu imi permite stornarea fara marfa in gestiune asa cum a fost introdusa? O pot face doar din note contabile fara sa afectez gestiunea?
Va multumesc
Adaugata in   Legea Contabilitatii

1 raspuns


la 09 Apr. 2013
Conform Ordinului 3055/2009 cu modificarile si completarile ulterioare, corectarea erorilor contabile se face la data constatarii lor. Corectarea erorilor aferente exercitiului financiar curent se efectueaza pe seama contului de profit si pierdere. Inregistrarea stornarii unei operatiuni contabile aferente exercitiului financiar curent se efectueaza fie prin corectarea cu semnul minus a operatiunii initiale stornare in rosu, fie prin inregistrarea inversa a acesteia stornare in negru, in functie de politica contabila si programele informatice utilizate. Asadar, stornati inregistrarile gresite, le repuneti corect.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x