Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

inregistrare contabila

un sindicat acorda, din fondurile proprii, membrilor sai de sindicat o suma de bani, sa zicem 100 lei, cu ocazia unei sarbatori religioase.
care ar fi inregistrarea contabila corecta a acestei operatiuni
va multumesc
Adaugata in   Legea Contabilitatii

3 raspunsuri


la 29 Sep. 2011
vezi Ordin nr. 1969 din 09/11/2007 privind aprobarea reglementÄ?rilor contabile pentru persoanele juridice fÄ?rÄ? scop patrimonial, cu modificarile si completarile ulterioare in opinia mea: 431=423 423=5121
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 30 Sep. 2011
Multumesc pt raspuns, am studiat si eu Ordinul 1969/2007 si nu am gasit ceva care sa mi se para OK. Problema este ca acest ajutor social pt ca il putem numi foarte bine asa nu este acordat personalului ci unor terte persoane membri de sindicat si de aceea nu mi se pare ca ar fi potrivit contul 423 "personal- ajutoare materiale datorate" Cat despre contul 431in ordin se specifica foarte clar ca "tine evidenta decontarilor privind contibutia pjfsp si a personalului la asigurarile sociale de sanatate". Cu tot respectul solutia dvs nu mi se a fi cea corecta.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 02 Nov. 2011
Si eu am avut, si din pacate inca o mai am, aceeasi dilema, dar sustin faptul ca acele conturi de 431 si 423 nu sunt tocmai potrivite pentru o asemenea entitate economica. Eu am folosit..desi poate la fel de "tras de coada' contul 6582 "Donatii si subventii acordate". In cazul in care ai gasit sau vei gasi raspunsul potrivit pentru aceasta problema te rog sa il postezi ca sa ma pot si eu inspira din el. Multumesc.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x