Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

imprumut ong de catre presedinte

buna ziua, la un ong fara activitate comerciala s-a acordat un imprumutla data de 01.02.2017 in suma de 60.000 lei de catre presedintele asociatiei pentru activitatea ong sau mai bine spus pentru plata unor cheltuieli cu constructia cladirii (terenul cumparat pe ong) ulterior se vinde terenul, respectiv constructia pana la data de 01.04.2017, cumparatorul fiind unul din asociati(presedintele). valoarea terenului, constructiei,este stabilita la suma de 75000 lei prin contract de vanzare cumparare incheiat la notar.consrtructorul a emis factura pe lucrarea facuta pana la data de 01.02.2017 in baza unui contract. s-a platit constructorul din bani depusi ca si creditare ong. la 01.04.2017 se vinde totul cum am mentionat anterior. pot sa consider cei 60.000 lei ca parte la contractul de vanzare cumparare, respectiv factura? diferenta de bani (15000lei)urmand sa fie platita ong-ului in termen de 1 an?
multumesc!
Adaugata in   Legea Contabilitatii

1 raspuns


la 12 Aug. 2017
Aceasta este activitate economica. Imobilul intra in patrimoniul asociatiei, iar valorificarea se face in baza unei evaluari. Compensarea imprumutului cu o parte din valoarea de vanzare nu este permisa, acestea fiind operatiuni distincte ce trebuie stinse separat.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x