Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Impozit pe dividende din anii precedenti

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: In contul 117 am sume din anii precedenti ( 2010-2015), acum administratorul a decis sa trecem aceste sume la dividende. Intrebarea mea este : cand trebuie impozitate cu 5 % aceste sume? in momentul trecerii din contul 117 in contul 457 sau cand scot suma din contul 457? Ce obligativitate de declarare am? Suma trebuie daclarata si in D101 la sf.de an si impozitata?
Adaugata in   Legea Contabilitatii

3 raspunsuri


la 06 Mai. 2016
Daca aveti profit nerepartizat din perioadele fiscale precedente, acesta poate fi repartizat pe dividende in urma hotararii aga sau a deciziei asociatului unic, urmand sa fie facuta si inregistrarea contabila, plata impozitului si declararea acestuia in formularul 100 al perioadei respective. Distribuirea dividendelor are loc dupa plata impozitului.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 10 Mai. 2016
Dividendele se impoziteaza atunci cand se platesc. Intai se aloca suma pentru repartizarea de dividende in Adunarea Generala, dupa care se face platadividendelor. Impozitul aferent dividendelor platite se declara in Declaratia 100 a lunii in care a fost efectuata plata acestora si se achita la bugetul de stat pana pe 25 ale lunii urmatoare. Daca dividendele se platesc in mai multe luni calendaristice din anul in curs, puteti sa faceti declaratia 100 pentru impozit pentru fiecare luna in care au fost efectuate plati de dividende si impozitul aferent acestor plati, calculat cu 100 micsorata, sa il platiti pana pe 25 ale lunii urmatoare platii. Sau se poate face o singura Declaratie 100 pentru toata suma, se plateste impozitul pana pe 25 ale lunii urmatoare si dividendele se platesc cum se platesc. Niciuna din aceste doua formule nu este gresita !
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 18 Mai. 2016
Buna ziua! Imi spuneti si mie de cand "Distribuirea dividendelor are loc dupa plata impozitului."? Eu stiam ca se poate plati impozitul pana pe 25 ale lunii urmatoare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x