Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

impozit

O societate platitoare de impozit pe venit nu mai are salariati din luna martie, dar a facturat in luna aprilie servicii executate in luna martie. Intrebarea este: in luna iunie plateste impozit pe venit sau impozit pe profit?

Multumesc,
Mimim
Adaugata in   Legea Contabilitatii

1 raspuns


la 18 Iul. 2012
Vezi si Art. 112^2 din Codul fiscal cu modificarile si completarile ulterioare: 1. Impozitul reglementat de prezentul titlu este optional. 2. Microintreprinderile platitoare de impozit pe profit pot opta pentru plata impozitului reglementat de prezentul titlu incepand cu anul fiscal urmator, daca indeplinesc conditiile prevazute la art. 112^1 si daca nu au mai fost platitoare de impozit pe veniturile microintreprinderilor, potrivit prevederilor prezentului titlu. 3. Pentru anul 2011, persoanele juridice romane pot opta pentru plata impozitului reglementat de prezentul titlu daca indeplinesc, la data de 31 decembrie 2010, conditiile prevazute la art. 112^1. 4. O persoana juridica romana care este nou-infiintata poate opta sa plateasca impozit pe veniturile microintreprinderilor, incepand cu primul an fiscal, daca conditia prevazuta la art. 112^1 lit.d este indeplinita la data inregistrarii la registrul comertului si conditia prevazuta la art. 112^1 lit. b este indeplinita in termen de 60 de zile inclusiv de la data inregistrarii. 5. Microintreprinderile nu mai aplica acest sistem de impunere incepand cu anul fiscal urmator anului in care nu mai indeplinesc una dintre conditiile prevazute la art. 112^1. 6. Nu pot opta pentru sistemul de impunere reglementat de prezentul titlu persoanele juridice romane care: a) desfasoara activitati in domeniul bancar; b) desfasoara activitati in domeniile asigurarilor si reasigurarilor, al pietei de capital, cu exceptia persoanelor juridice care desfasoara activitati de intermediere in aceste domenii; c) desfasoara activitati in domeniile jocurilor de noroc, consultantei si managementului; d) au capitalul social detinut de un actionar sau asociat persoana juridica cu peste 250 de angajati. 7. Microintreprinderile pot opta pentru plata impozitului pe profit incepand cu anul fiscal urmator. Optiunea se exercita pana la data de 31 ianuarie a anului fiscal urmator celui pentru care s-a datorat impozit pe veniturile microintreprinderilor. Asadar, daca si in 2012 indepliniti conditiile sus mentionate puteti ramane microintreprindere. Bineinteles, cu conditia ca legislatia in materie sa nu sufere noi modificari.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x