Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

gestiune intre magazine

Buna ziua.
Am si eu o intrebare. O firma detine doua magazine care sunt aprovizionate de catre un producator care emite factura pentru fiecare magazin in parte.
Am avut insa, un caz in care intr-un magazin nu s-a vandut un produs anume si a trebuit sa il transferam in celalat magazin, cu aviz de insotire a marfii. Problema este ca cele doua magazine au preturi diferite (cel din provincie are un pret putin mai mic, celalalt care a transferat marfa are un pret mai mare). Vanzatoarea de acolo a emis avizul cu pretul ei de vanzare, cel putin mai scump.
Acum eu nu stiu cum sa procedez, intrucat in magazinul in care a fost trimisa marfa pretul de vanzare este altul, putin mai mic. Ce trebuie sa fac sau cum ar trebui sa facem de acum incolo ca sa nu se mai creeze astfel de probleme.
Cum pot sa fac NIR la avizul primit daca pretul de vanzare trecut in aviz de catre vanzatoarea care a predat marfa este de 10 lei pe produs iar pretul de vanzare la magazinul care a primit marfa este de doar 9.5 ?
Vanzatoarea de la magazinul din Bucuresti, o "cu experienta in domeniu", insista ca ea trebuie sa treaca pretul de vanzare ca sa isi scada soldul, eu ma gandesc ca poate se putea trece pe aviz doar cantitatea livrata. Nu stiu daca e corect sau nu. Va rog din suflet sa imi explicati si mie daca puteti.
Multumim!

2 raspunsuri


la 22 Iun. 2012
intrÄ?rile in gestiune se fac la pretul de vanzare cu amanuntul - iesirile din gestiune se fac tot la pretul de vazare cu amanuntul calculand adaosul comercial aferent la sfarsitul lunii cu ajutorul lui K. K = Si 378 + Rc 378 / [ Si 371 - Si 4428 + Rd 371 - Rc 4428 ] Pentru detalii suplimentare consultati Ordinul 3055/2009 cu modificarile si completarile ulterioare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 22 Iun. 2012
Am inteles ca intrarile si iesirile se fac la pret de vanzare, insa pretul difera intre cele doua magazine, ele apartinand aceleeasi firme, dar practica adaosuri diferite. Cum pot face un Nir in urma avizului eliberat de magazinul 1 daca pretul de iesire din acesta este de 10 lei iar pretul de vanzare in magazinul 2 este de doar 9.5? Nu inteleg cum se procedeaza intr-un astfel de caz intrucat in rubrica din NIR, acolo unde voi trece pretul unitar de livrare va fi de 10 lei intucat atat este pretul de vanzare in magazinul care il transfera, iar pretul de vanzare va fi de 9.5, pentru ca atat este pretul in magazinul 2. Daca procedez asa, inseamna ca vand un produs mai ieftin decat il achizitionez. Nu inteleg cum se regleaza aceasta diferenta de preturi. Multumesc.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x