Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

facturare de prestare servicii in belgia

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti in ce conditii o firma din Romania poate sa factureze o prestare de servicii in Belgia. Concret: firma din Romania angajeaza pesoane pe care le duce sa lucreze in Belgia pentru o perioada mai lunga de timp (constructii) iar la finalizarea lucrarilor se face factura de prestari servicii. Cum trebuie facut contractul angajatilor? Cum anume trebuie acordata diurna?Trebuie ca firma sa se inregistreze in ROI?

Multumesc frumos.
Adaugata in   Legea Contabilitatii

1 raspuns


la 13 Nov. 2014
Pentru a putea detasa personal, trebuie sa aveti un contract de presteri servicii cu beneficiarul belgian prin care sa stabiliti relatiile contractuale, precum si plata. Persoanele detasate trebuie incadrate in Romania cu contract de munca, urmand ca acestea sa primeasca salariul legal si diurna. Diurna poate fi de 3 ori mai mare decat cea acordata pentru institutiile publice. Facturarea prestarilor trebuie sa fie facuta cu factura avand situatie de lucrari atasata (livrare de servicii intracomunitara), iar societatea romana trebuie sa fie inregistrata in ROI anterior facturarii.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x