Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Emitere factura fiscala in avans pentru marfuri

Buna seara!
Pot oferi factura fiscala unui client pentru un produs ce inca nu il am pe stoc. De exemplu un client doreste sa cumpere un laptop in valoare de 1000lei care nu il am inca, dar dau comanda la randul meu si o sa soseasca peste 2 saptamani. Clientul imi lasa un avans de 500lei dar doreste factura fiscala in data in care imi lasa avansul. Eu, firma (SRL), am voie sa ii tai factura fiscala sau doar chitanta (bon fiscal, ordin de plata) incasare avans. Si daca pot sa ii ofer factura fiscala cum se inregistreaza in contabilitate?
Va multumesc!
Adaugata in   Legea Contabilitatii

1 raspuns


la 04 Iun. 2015
Faptul ca nu aveti in gestiune produsul rezulta ca nu puteti vinde cu factura fiscala la data achitarii in avans doar daca aveti un contract de vanzare cumparare care sa specifice clar data si modul livrarii. Descarcarea gestiunii in acest caz se face in baza avizului de expeditie sau a procesului verbal de predare primire. Alta varianta este factura de avans sau factura proforma.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x