Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Economist pot face firma de contabilitate

Sunt licentiata in contabilitate si as dori sa imi fac o firma de contabilitate,iar intrebarea mea este daca pot sa tin si la firmele care au cifra de afaceri peste 35.000 euro,in cazul in care inchei un contract cu un expert contabil pentru semnarea bilantului?Din cate stiu ca si economist se poate semna bilantul doar la firmele cu cifra de afaceri pana in 35.000 euro.
Adaugata in   Legea Contabilitatii

2 raspunsuri


la 11 Iul. 2014
In calitate de asociat intr-o persoana juridica specializata in servicii financiare si de contabilitate aveti dreptul de semnatura in calitate de reprezentant legal, pentru situatii financiare trebuie sa semneze o persoana avizata de asociatia profesionala sau in cazul firmelor cu situatii simplificate sa fie cu pregatire economica.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 18 Iul. 2014
Firma de contabilitate se infiinteaza doar cu acordul CECCAR, acord pe care il cere in scris Registrul Comertului. E vorba de codul CAEN 6920 "Activitati de contabilitate si audit financiar, consultanta in domeniul fiscal" pentru care ONRC nu infiinteaza societatea decat cu acest acord. In situatia de mai sus puteti sa va asociati cu un expert contabil, dvs. 49% si expertul contabil 51%. Infiintati firma autorizata si puteti incheia contracte de prestari servicii contabilitate cu orice entitate din Romania indiferent de cifra de afaceri. Firma va tine evidenta contabila, va semna bilanturile etc. In rest, orice firma infiintata cu un alt cod caen decat 6920 pe care o folositi in prestari servicii contabilitate, fara a avea aprobarea CECCAR nu indeplineste conditiile art. 10 alin. (3) din Legea contabilitatii 82/1991 rep. "(3)Contabilitatea poate fi organizata si condusa pe baza de contracte de prestari de servicii in domeniul contabilitatii, incheiate cu persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania."
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x