Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Divizare-fuziune firme la 31.03.2015

La firma unde lucrez are loc o divizare cu data de 31.03.2015, o parte din active si pasive se duc la alte 3 firme existente, eu tin contabilitatea la toate firmele. Intrebarea mea este daca trebuie sa depun bilant cu data de 31.03.2015 la toate 4 firme sau numai care se divizeaza, dar D101 daca trebuie depusa? Contul 121 il inchid ca si la sf.de an sau soldul merge mai departe sau fac analitic? Bilantul trebuie depus numai finante sau si la ORC?
Adaugata in   Legea Contabilitatii

3 raspunsuri


la 23 Apr. 2015
Din cele relatate este vorba despre o divizare partiala, prin care din patrimoniul unei societati se transmit active catre celelalte 3 firme, conform prevederilor Legii nr. 31/1990, republicata, art. 238-251. Divizarea are ca efect dizolvarea, fara lichidare a societatii care isi inceteaza existenta si transmiterea universala a patrimoniului acesteia catre societatile beneficiare, in starea in care se gaseste la data divizarii, in schimbul atribuirii de actiuni sau de parti sociale ale acestora catre asociatii sau actionarii societatii care inceteaza si, eventual, a unei sume de bani, care nu poate depasi 10% din valoarea nominala a actiunilor sau a partilor sociale atribuite. Bilantul de divizare se intocmeste pentru societatea divizata urmand ca societatile beneficiare sa inregistreze aportul asociatilor pentru majorarea capitalului social. Bilantul se depune si la finante si la ONRC facand parte din dosarul de inregistrare a planului de divizare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 24 Apr. 2015
Va multumesc pt.raspuns, sa inteleg ca bilantul trebuie sa depun numai pt.firma care se divizeaza, dar Va rog sa-mi spuneti si ce se intampla cu soldul contului 121 la toate firmele?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 24 Apr. 2015
Prin divizare se muta imobilizarile din patrimoniu catre celelalte societati. Rezultatul exercitiului este cel realizat in cursul perioadei respective.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x