Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Decontare cheltuieli fara factura

Am urmatoarea situatie: Am calatorit in iunie 2015 cu familia in Grecia pe cont propriu, nu prin agentie turism. Am achitat cazarea si am primit de la hotel un document care dovedeste plata. Pe chitanta nu este evidentiat TVA, ci numai ca TVA este inclus. Nu am primit factura. Firma la care lucrez, este de stat si are o conventie cu sindicatul mentionata si in Contractul Colectiv de Munca, pentru returnarea catre salariat a unui procent din costul biletului de odihna. Desi am prezentat firmei chitanta de plata, in original si traducere legalizata, aceasta refuza sa-mi deconteze pe motiv ca am numai chitanta de plata, nu si factura si ca fara factura nu este posibil. Am contactat hotelul si am cerut sa mi se trimita si factura aferenta platii efectuate de mine. Hotelul a raspuns prin mail ca legea fiscala din Grecia nu prevede emitere de factura pentru persoanele care calatoresc individual, ci numai pentru companii. Deci nu pot sa-mi emita factura. Daca asa e legea in Grecia de ce nu poate firma mea sa-mi accepte decontarea doar pe baza chitantei de plata, eventual pastrand ca dovada si raspunsul oficial al hotelului? Sau ce alta posibilitate are firma pentru a face totusi decontarea catre mine, fara a face insa vreo neregula? Multumesc anticipat pentru raspuns.
Adaugata in   Legea Contabilitatii

1 raspuns


la 15 Aug. 2015
In cazul existentei in contractul colectiv de munca a unei clauze de decontare partiala a costului biletului de odihna, trebuie sa aveti in vedere conditiile contractuale: daca se deconteaza deplasari in afara tarii; ce documente se accepta spre decontare; perioada etc. In opinia mea bilet de odihna reprezinta varianta negociata de sindicate cu patronatul din turismul intern pentru oferirea unor pachete promotionale. Pentru deplasarea externa era mai bine daca apelati la o agentie care sa va poata emite o factura acceptata de catre institutie, dar puteti solicita aceasta factura de la furnizorul grec in numele institutiei la care lucrati.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x