Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

- daca s-a comunicat Decizia - ce se mai poate face ?

Buna ziua !

Un angajat a cerut acordarea unor drepturi pe care a considerat ca angajatorul le datora.

Angajatorul a emis o Decizie interna privind acordarea acelor drepturi salariale unui angajat, dar angajatorul nu i-a acordat nici in prezent acele drepturi băneSti.

Intre timp, acum, dupa aproape 6 luni de zile,
angajatorul considera ca nu trebuia sa emita Decizia de aordare drepturi salariale, intrucat considera ca salariatul nu ar avea dreptul la acele drepturi salariale
si ca Decizia emisa nu este legala.

Acum, dupa aproape 6 luni de zile,
angajatorul vrea sa revoce Decizia,
iar salariatul sa fie de acord cu anularea Deciziei.

Vazand ca angajatorul nu ii acorda drepturile salariale
recunoscute si dispuse prin Decizie
si ca nu ii plateste sumele de bani,
salariatul a cerut in instanta acordarea drepturilor salariale.

Intrebari:
- angajatorul mai poate revoca Decizia privind acordarea de drepturi salariale, dupa data comunicarii acesteia ?
- salariatul va trebui sa fie de acord cu anularea Deciziei /cu anularea Deciziei ? - daca acum se judeca un proces pentru ca angajatorul sa ii dea drepturile salariale ?
Tribunalul va obliga pe angajator la plata acelor drepturi salariale ?
- daca salariatul nu este de acord cu anularea Deciziei ? - ce se va intampla ?
- angajatorul o poate contesta /ataca in instanta, ca sa o anuleze ? - in ce Termen poate face acest lucru ? sau va trebui sa faca o actiune in instanta separata, prin care sa ceara acest lucru ?
Daca procesul deschis de salariat este deja la al 3-lea /al 4-lea Termen de judecata, angajatorul mai poate cere in procesul salariatului ca Decizia sa fie anulata ? sau va trebui sa ceara acest lucru printr-o alta actiune civila ?
- dar daca Decizia ar fi nelegala, daca angajatorul nu cere anularea Deciziei, in cazul in care este un Termen in care o poate anula /retracta in instanta si nu o face, atunci angajatorul este obligat sa puna in aplicare Decizia, chiar daca ar fi gresita sau nelegala ?
- daca angajatorul nu cere in termen legal in instanta printr-un nou proces anularea Deciziei, salariatul poate obliga prin instanta ca angajatorul sa puna in aplicare Decizia, chiar daca ar fi nelegala ?
- dacă salariatul a deschis procesul, iar angajatorul nu a cerut anularea Deciziei, ci a spus doar ca Decizia nu ar fi legala, instanta poate anula Decizia, daca angajatorul nu a cerut acest lucru ?
- daca salariatul a deschis procesul, iar angajatorul nu a cerut anularea Deciziei in procesul facut de salariat, termenul in care angajatorul poate anula Decizia este intrerupt ?

1 raspuns


la 04 Aug. 2022
Si ce se va intampla cu acea Decizie ? Va ramane valabila ? sau drepturile salariale - se vor acorda salariatului - doar in baza hotararii Tribunalului ?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x