Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

D300, D394 si D390

Buna!
Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns pentru ca la Administratia financiara mi-au dat vreo trei raspunsuri diferite si nu mai inteleg nimic.
In esenta, este vorba de o SRL care a devenit platitor de TVA prin optiune in decembrie 2012. De la data devenirii platitor de TVA s-a inscris si in Vies, deci in ianuarie i-am depus declaratia 300, 390 si 394 pentru ca a prestat si achizionat intra si extracomunitar anumite servicii. Ar fi trebuit sa depun declaratiile aferente si in februarie? Pentru ca cei de la Finante mi-au spus ca nu e nevoie deoarece e contribuabil care are ca si perioada fiscala trimestrul, dar citind unele dintre raspunsurile de pe acest site incep sa am dubii, ( la un moment dat unul dintre consultantii d-voastra spunea ca daca o firma trimestriala achizioneaza intracomunitar devine contribubil lunar si nu stiu daca nu cumva am gresit nedepunand acele declaratii in februarie, impreuna cu 392. Va multumesc!
Adaugata in   Legea Contabilitatii

1 raspuns


la 15 Apr. 2013
Buna ziua. 1.Declaratia 390 se depune doar cand aveti intracomunitar. La februarie, daca nu ati avut miscare pe intracomunitar, nu trebuia depusa. 2.In mod normal, cand ati depus declaratia pentru inscrierea in ROI, ati devenit platitor de TA la luna. In februarie, trebuia sa depuneti doar 300 si 394. Trebuie sa verificati vectorul fiscal la Finante. 3.Achizitia si livrarea in intracomunitar, ce valori au in lei? sa aveti grija sa nu depasiti valorile de la Intrastat, ca si acolo trebuiesc date declaratii lunare. Aceste valori sunt: - 900.000 lei pentru expedieri intracomunitare de bunuri; - 500.000 lei pentru introduceri intracomunitare de bunuri. Sper sa va fie de ajutor aceste informatii.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x