Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

cum se va mai face plata ?

Buna ziua ! Va rugam frumos un sfat referitor la urmatoarea problema: cu ajutorul Sindicatului, noi, angajatii am castigat niste drepturi salariale. Angajatorul vrea sa puna in executare de buna voie hotararea judecatoreasca. Dar, daca dupa 3 ani de zile, angajatorul nu mai vrea sa execute hotararea ? ...... nu intervine prescriptia ? ...... Noi, angajatii, impreuna cu Sindicatul, ce cale vom avea pentru a forta angajatorul sa execute hotararea ? ..... sau potrivit OUG privind masuri restrictive bugetare - angajatorul, institutia publica este obligata ca in 5 ani de zile sa execute hotararea judecatoreasca ? ..... Va putea fi tras la raspundere angajatorul /institutia publica daca dupa 3 ani nu va mai plati ?i nu va mai executa hotararea judecatoreasca ?

5 raspunsuri


la 19 Aug. 2020
Dar dacain ultimul an, al 5 -lea an, daca angajatorul tergiverseaza si nu mai vrea sa faca plata esalonata a drepturilor salariale ale angajatilor ? ....... cum vom proceda ? ....... Va trebui sa facem, noi si cu Sindicatul vreo Cerere catre angajator ? .... sau sa cerem unui executor judecatoresc sa ceara executarea, ca sa nu iesim din cei 5 ani - in care angajatorul ar trebui sa execute hotararea ?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 31 Aug. 2020
Drepturile salariale nu au termen de prescriere.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 01 Sep. 2020
Colegul de la Resurse Umane mi-a spus ca in Codul muncii sunt termenele de prescriere si mi-a dat articolul urmator: Art. 268. [termenele de prescripţie extinctivă] (1) Cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate: a) în termen de 30 de zile calendaristice de la data în care a fost comunicată decizia unilaterală a angajatorului referitoare la încheierea, executarea, modificarea, suspendarea sau încetarea contractului individual de muncă; b) în termen de 30 de zile calendaristice de la data în care s-a comunicat decizia de sancţionare disciplinară; c) în termen de 3 ani de la data naşterii dreptului la acţiune, în situaţia în care obiectul conflictului individual de muncă constă în plata unor drepturi salariale neacordate sau a unor despăgubiri către salariat, precum şi în cazul răspunderii patrimoniale a salariaţilor faţă de angajator; d) pe toată durata existenţei contractului, în cazul în care se solicită constatarea nulităţii unui contract individual sau colectiv de muncă ori a unor clauze ale acestuia; e) în termen de 6 luni de la data naşterii dreptului la acţiune, în cazul neexecutării contractului colectiv de muncă ori a unor clauze ale acestuia. (2) În toate situaţiile, altele decât cele prevăzute la alin. (1), termenul este de 3 ani de la data naşterii dreptului. ....... va rugam frumos sa ne spuneti ... daca se aplica si pentru cazul nostru.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 01 Sep. 2020
Da. Dar trebuie sa va incadrati in situatia respectiva. Atentie ca termenul poate fi suspendat in anumite situatii.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 01 Sep. 2020
Va multumim enorm de mult pentru raspuns !
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Expertii nostri

Contabil sef Teodora Munteanu
Are o experienta deosebita in rezolvarea problemelelor practice ale contabilitatii. Dificultatile...
Contabil Alexandra Preutescu
Specialist in solutionarea problemelor ridicate de TVA, taxe si impozite.
Contabil Senior Georgiana Iovan
Vasta experienta in domeniul contabil, rezolvand cazuri complicate aparute in cateva firme...
x