Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

cum se va face plata drepturilor angajatului ?

Buna dimineata ! Un angajat a castigat un litigiu de munca. Institutia noastra este obligata sa ii plateasca in 5 transe /in 5 ani drepturile salariale, respectiv sporul pentru conditii vatamatoare in timpul concediului de odihna, in perioada 2018 - 2021. Cum se va calcula suma de plata ? - 1.VARIANTA 1: - se va aduna sporul pentru fiecare an si indicele de inflatie pentru fiecare suma din fiecare an in parte ? Indicele de inflatie se va calcula pentru fiecare suma din fiecare an in parte ? - adica, pentru anul 2018 - se va aduna sporul pentru anul 2018 + indicele de inflatie, dar DE LA DATA DE 01.01.2018 si pana in prezent ? sau 2 - VARIANTA 2: se va calcula pentru fiecare perioada de concediu de odihna luat, sumele care i se cuveneau ca spor, ( de exemplu: se va calcula sporul pentru 10 zile CO /februarie 2018, sporul pentru 6 zile CO /iunie 2018, sporul pentru 4 zile CO/noiembrie 2018 ), iar la acele sume se va calcula indicele de inflatie, iar suma totala pentru anul 2018 = sporul calculat pe bucati + indicele de inflatie pentru fiecare bucatica de suma in parte ? si asa se va calcula pentru toata perioada 2018 - 2021 ?

2 raspunsuri


la 23 Dec. 2021
La calculul salarial, pentru concediul de odihna trebuiau sa fie luate in considerare toate veniturile, inclusiv sporurile. Calculul va fi refacut pentru perioadele respective, urmand sa se faca diferenta intre valorile care au fost recalculate si cele calculate anterior, la care se aplica indicele de inflatie anual.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 28 Dec. 2021
Va multumim enorm de mult pentru raspuns ! !
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x