Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Cum deduc cheltuielile cu utilitatile?

Am un cabinet psihologic, deschis in apartament. Contractul de comodat este pentru suprafata de 20 mp. a sufrageriei. Acest spatiu este folosit exclusiv pentru consiliere psihologica. In februarie 2016 am depus declaratiile pentru spatiu, am platit impozit ca pentru spatiu mixt, acum vine nedumerirea: cum deduc cheltuielile cu lumina si gazele?
Pana acum nu am dedus cheltuielile, nu eram afectata la impozit. Nu am un contabil autorizat, am tinut contabilitatea in partida simpla si nu am avut probleme.
Va multumesc pentru disponibilitatea cu care raspundeti intrebarilor.

1 raspuns


la 19 Mai. 2016
Daca aveti un cabinet inregistrat in spatiul in care locuiti, veti avea alocata o anumita suprafata din acesta, respectiv 20 mp in cazul prezentat, pentru care se calculeaza impozit ca spatiu nerezident. Utilitatile primite pe intreaga locuinta se vor imparti intre locatar si comodatar conform cotei pe care o utilizeaza fiecare din imobilul respectiv, pentru cabinet fiind deductibila cota pe care o reprezinta 20% din suprafata locuintei.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x