Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Creditare societate de catre asociati

Asociatii firmei au creditat pe parcursul anilor firma cu suma de 700.000 lei. Intrebarea este: asociatii pot renunta la aceasta suma in folosul societatii? Si daca da, puteti sa imi specificati si articolul in baza careia se aplica legea.

Multumesc anticipat!

1 raspuns


la 08 Mai. 2015
Creditarea activitatii societatii este o operatiune frecventa, dar renuntarea la sumele cu care a fost imprumutata societatea are la baza prevederile Codului fiscal si Codului civil. In consecinta aceasta suma se inregistreaza ca venit suplimentar pentru societate si se impoziteaza. Din punctul de vedere al actului, se incheie un act aditional la contractul de imprumut prin care creditorul renunta la creanta fata de societate. Operatiune se poate inregistra din punct de vedere contabil cu 4551=7588, caz in care venitul influenteaza direct rezultatul curent al societatii si reprezinta un venit impozabil potrivit prevederilor art. 19-20 Cod fiscal.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x