Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Contract comodat

Va rog sa-mi spuneti cum se inregistreaza cheltuielile cu intretinerea lunara in contabilitatea unei firme, in cazul in care, dintr-un apartament de 2 camere, una a fost cedata, prin contract de comodat, acestei firme? se pot deduce facturile la utilitatile pentru apartamentul respectiv (gaz, curent, etc) chiar daca ele sunt emise pe numele proprietarului (persoana fizica).
Adaugata in   Legea Contabilitatii

2 raspunsuri


la 16 Oct. 2013
Cheltuielile legate de utilitati se fac proportional cu numarul de camere pe care le folositi in scopul desfasurarii activitatii. Daca apartamentul are 2 camere si folositi 1 camera pentru societate (specificat in contract) atunci veti deduce 1/2 din costurile cu utilitatile. Sunt deductibile cheltuielile de intretinere si functionare, cum ar fi cele aferente pentru energie, apa, canal, salubrizare, telefon, internet, igienizare si zugraviri curente etc. In cazul in care facturile nu sunt emise pe societate, acestea fiind emise pe numele proprietarului nu puteti deduce TVA-ul. Aveti in vedere prevederile ART. 21 alin.3 lit m) din codul fiscal precum si normele de aplicare ale acestuia.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 16 Oct. 2013
Rectific ,se da in folosinta prin contract de comodat neinregistrat la notar suprafata de 25mp in cota indiviza.Dca am de ex:factura de gaz de 250 ron (baza+tva)inreg fact fara tva 605-401 val totala 250 si concomitent plata 401-5311 sau cum? multumesc.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x