Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Contabilitate partida simpla

Exista posibilitatea ca pentru un SRL sa se poata tina contabilitatea in partida simpla. Daca da, in ce conditii?
Adaugata in   Legea Contabilitatii

3 raspunsuri


la 02 Oct. 2012
Contabilitatea in partida simpla se conduce avand in vedere Ordinului nr. 1.040/2004 si NUMAI de catre persoanele fizice care au calitatea de contribuabil. Societatea dvs. fiind SRL- este persoana juridica! In schimb, pot opta pentru SISTEMUL CONTABIL SIMPLIFICAT societatile care in exercitiul precedent au indeplinit concomitent urmatoarele doua criterii: - cifra de afaceri din anul precedent a fost mai mica de suma de 35.000 Eur si - totalul activelor detinute sunt in valoare mai mica de 35.000 Eur. Conducerea acestei contabilitati se face in conformitate ci prevederile Ordinului nr.2239/2011.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 02 Oct. 2012
Sa inteleg ca si pentru acest sistem contabil simplificat este nevoie de contabil. Eu in calitate de administrator nu pot tine evidenta daca am studiile necesare?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 03 Oct. 2012
Legea Contabilitatii prevede ca orice absolvent de studii economice superioare poate intocmi evidenta contabila a firmelor care au cifra de afaceri si active mai mici de 35.000 de euro. Absolventii de studii economice superioare pot in acelasi timp sa organizeze si sa tina contabilitatea, precum si sa intocmeasca si sa semneze situatiile financiare la firmele care au afaceri de sub 35.000 de euro pe an. Consultati Ordinul nr. 2239 din 30 iunie 2011 pentru aprobarea Sistemului simplificat de contabilitate .
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x