Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Contabilitate - asociatie profesionala

Buna ziua! Doi avocati au decis deschiderea unei societati profesionale cu raspundere limitata. Am rugamintea sa imi spuneti ce obligatii declarative are societatea profesionala de avocati? Sii cum se tine contabilitatea pentru cei doi? In partida simpla pentru fiecare asociat?
Va multumesc!

1 raspuns


la 21 Iun. 2012
Asociatia profesionala este o organizatie cu personalitate juridica, cu scop nepatrimonial, constituita de persoane fizice, denumite membri, ce apartin aceleiasi profesiuni sau unor profesiuni inrudite, care contribuie atat material, cat si prin cunostintele si munca lor la realizarea obiectivelor specifice. Constituirea asociatiei profesionale se face prin libera asociere a membrilor ei in baza unei autorizatii date in prealabil de organele si in conditiile prevazute de lege, adoptandu-se in acest scop, de catre adunarea generala a asociatilor, actul constitutiv si statutul. Vezi: Legea nr. 246/2005 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii; Ordinul nr. 1.829 /2003 pentru aprobarea Reglementarilor contabile pentru persoanele juridice fara scop patrimonial; Ordinul nr. 1.969 /2007 privind aprobarea Reglementarilor contabile pentru persoanele juridice fara scop patrimonial.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x