Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Comert cu amanuntul

Exista un act normativ (sau o inlantuire de acte normative) care sa oblige un agent economic sa utilizeze NUMAI metoda global valorica la evidenta marfurilor detinute pentru comertul cu amanuntul?

2 raspunsuri


la 24 Ian. 2014
Aveti in vedere prevederile Ordinului nr. 3512/2008 privind documentele financiar contabile, cu completãrile ulterioare si ale Ordinului nr. 1826/2003 pentru aprobarea precizãrilor privind unele mãsuri referitoare la organizarea ºi conducerea contabilitãþii de gestiune.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 24 Ian. 2014
OG nr.3512/2008 precizeaza in Anexa nr.1 "30.Contabilitatea analiticã a bunurilor se poate þine pe baza uneia dintre urmãtoarele metode: operativ-contabilã, cantitativ-valoricã, global-valoricã. ... Metoda global-valoricã se poate utiliza pentru contabilitatea analiticã a mãrfurilor ºi ambalajelor din unitãþile de desfacere cu amãnuntul, " Precizarea "se poate" nu poate fi inteleasa ca o obligativitate de utilizare a metodei global valorice in cazul unitatilor de desfacere cu amanuntul ... Art. 35 precizeaza modalitatea prin care (cu ajutorul caror formulare) metoda global valorica trebuie utilizata atunci cand aceasta metoda este aleasa spre utilizare la evidenta stocului : "35. Metoda global-valorica se aplica pentru evidenta marfurilor si ambalajelor aflate in unitatile de desfacere cu amanuntul (magazine, restaurante, bufete etc.), folosindu-se formularul comun "Fisa de cont pentru operatiuni diverse" (cod 14-6-22) si raportul de gestiune, dupa caz." In Ordinul nr. 1826 din 22 decembrie 2003 pentru aprobarea Precizãrilor privind unele mãsuri referitoare la organizarea ºi conducerea contabilitãþii de gestiune, precizat in raspunsul primit, nu am regasit precizari legate de problema pusa in discutie (metoda de utilizat pentru evidenta stocului in comertul cu amanuntul). Am rugamintea ca, daca exista totusi prevederi ale unor acte normative care impun ca OBLIGATORIE utilizarea metodei global valorice in evidenta stocului detinut pentru comertul cu amanuntul , sa imi precizati explicit actul normativ sau actele normative si articolul/articolele din acesta/acestea care conduc la aceasta obligativitate. Multumesc.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x