Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

cheltuielile de judecata - se aduna la final ?

Hristos a inviat ! Va rugam din suflet sa ne ajutati cu un raspuns. Institutia noastra a fost parte civila vatamata intr-un proces penal impotriva fostului director. In penal, directorul a fost achitat, dar latura civila - adica cererea prin care institutia s-a constituit parte vamatamta - a fost lasata in nelucrare. De aceea, institutia a promovat o actiune civila. Solutia data in actiunea civila este ca a fost respinsa ca nefondata si se imputa cheltuieli de judecata. Dar cheltuielile de judecata sunt extrem de mari. Tribunalul poate sa adune toate cheltuielile facute de fostul director, de la penal /Fond + Apel, cu cele de la civil /din dosarul civil de acum ? - cheltuielile din dosarul penal nu raman in sarcina statului, odata ce institutia nu a pierdut procesul penal ? Curtea de Apel - la penal - a admis apelul Parchetului si a institutiei vatamate si s-a spus ca cheltuielile judiciare din ambele instanţe rămân în sarcina statului. Si atunci, acum, la noua actiune civila, se mai pun acele cheltuieli ? sau a gresit judecatorul ?

4 raspunsuri


la 30 Mai. 2022
Daca hotararea este irevocabila, plata taxelor va fi mentionata in incheiere
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 31 Mai. 2022
nu este vorba despre taxe. Sunt cheltuieli de judecata. Problema este: daca acum, in ultimul proces civil, se adauga si cheltuielile din procesul penal ? .... desi, Curtea de Apel - la penal - a admis apelul Parchetului si a institutiei vatamate si s-a spus ca cheltuielile judiciare din ambele instanţe rămân în sarcina statului.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 06 Iun. 2022
Daca se judeca separat, cheltuielile de judecata vor fi mentionate in incheiere
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 21 Iun. 2022
In hotararea penala s-a spus ca: s-a lasat in nelucrare cererea partii vatamate - ce inseamna acest lucru ? Ca partea vatamata nu va suportacheltuielile de judecata din Penal ? ... pentru ca Dosarul penal s-a constituit in urma sesizarii Politiei. Partea vatamata nu a facut nici o plangere penala. Juristul a spus ca institutia va trenbui sa faca o actiune civila in termen de 6 luni de la hotararea data in Dosarul penal. Toate acestea ar insemna ca institutia este separata de Dosarul penal ? ....adica nu ar trebui sa i se impute cheltuielile de judecata din Penal ?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x