Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

care este procedura pentru diurnele externe

Adresez a doua oara intrebarea deoarece nu prea am inteles exact sau poate nu am adresat eu intrebarea corect . Pentru o firma de transport romaneasca care efectuaza transport de marfa intracomunitar si are un sofer angajat se pot acorda diurne angajatului. De ce acte are nevoie contabila de la noi( de aici din strainatate) pt a putea inregistra in contabilitate aceste diurne. Care este valoarea maxima a acestor diurne lunar pentru a nu fi impozate. Trebuiesc intocmite ordine de deplasare sau alte documente? de cine trebuiesc stampliate acele ordine ? De unde incarca si de unde descarca sau doar de administratorul firmei unde este angajat soferul? Imi puteti da un model de ordin de deplasare ?
Multumesc din suflet !
Adaugata in   Legea Contabilitatii

1 raspuns


la 09 Apr. 2016
Pentru justificarea deplasarii aveti contractul de servicii de transport, autovehiculul fiind dotat cu aparatura legala pentru verificarea deplasarii pe toata durata, formularul cmr, si foaia de parcurs. In timpul efectuarii transportului sunt diferite cheltuieli de taxe, combustibil, diverse, precum si cheltuiala cu diurna care vor face obiectul unui decont de cheltuieli. Pentru ridicarea avansului pentru deplasare in numerar de la banca, aveti nevoie de un decont estimativ in care sa specificati structura cheltuielilor si totalul solicitat. In cazul in care beneficiarul incheie un contract cadru in care plateste numarul de km, veti organiza documentele separat pentru fiecare cursa finalizata in cadrul contractului, curse care vor constitui anexe la facturile emise catre beneficiar, ca o situatie de activitate.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x