Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Calcul impozit micro

Buna seara,

O societate care a fost infiintata in anul 2012 si a inregistrat pierdere fiscala pe anul trecut si ianuarie 2013, incepand cu 01.02.2013 trece la impozit micro 3%. La inchiderea lunii martie ar avea de platit 853 lei impozit pe venit.
Intrebarea este: calculez si platesc acest impozit fara a tine cont de pierderea fiscala anterioara care a fost de 21603 lei?
Care este suma corecta ce trebuie inregistrata?
Multumesc,
Mimim
Adaugata in   Legea Contabilitatii

1 raspuns


la 06 Apr. 2013
Buna seara, Pierderea fiscala inregistrata in anii anteriori anului 2013 se recupereaza potrivit prevederilor art. 26 din Codul fiscal, de la data la care contribuabilul revine la sistemul de plata a impozitului pe profit. Pierderea fiscala din perioada 1 ianuarie – 31 ianuarie 2013 inclusiv, inregistrata de catre un contribuabilul care, in aceasta perioada, a fost platitor de impozit pe profit, se recupereaza, potrivit prevederilor art.26 din Codul fiscal, de la data la care contribuabilul revine la sistemul de plata a impozitului pe profit. Asta inseamna ca trebuie sa calculati si sa platiti impozitul fara a tine cont de pierderea fiscala.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x