Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Banii din casa de marcat

Buna ziua,am 2 nelamuriri:
1)legat de noua modificare ca se marcheaza in casa de marcat si bacsisul,se marcheaza fiecare intrare si iesire de bani si se face dispozitie de plata/incasare,intrebarea mea este soldul din registrul de casa trebuie sa fie marcat in casa de marcat sau doar pt platile efectuate in timpul zilei se efectueaza dispozitie si bon,iar acestea se ataseaza la chitanta?
2)In urma modificarii tva-ului la 9% ce se va inampla cu stocul de marfa de ls sfarsitul lunii mai,se face inventar si se diminueaza cu diferenta tva-ului modificat doar la produsele alimentare?
Multumesc
Adaugata in   Legea Contabilitatii

1 raspuns


la 29 Apr. 2015
In functie de tipil casei de marcat sau a sistemului fiscal, se poate marca soldul de casa sau nu. Unele case de marcat mai vechi nu au setata aceasta optiune, doar in cazul in care este legata de un sistem. Incasarile zilnice se inregistreaza in registrul de casa in baza dispozitiei de incasare. Pentru modificarea cotei de TVA se va face ajustarea pentru stocurile de produse alimentare, urmand sa se modifice si pretul de vanzare, inclusiv setarile casei de marcat.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x