Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Ajutor material

Bunã ziua! La firma care lucrez deconteazã protezele dentare în baza contractului colectiv de muncã. Întrebarea mea este, dacã trebuie sã reþin imp. ºi contribuþii sociale din aceste sume ºi ce trebuie sã plãteascã unitatea? M-am gândit sã contabilizez aºa: 423 = 531 ºi 6458 = 423 ? Vã mulþumesc!
Adaugata in   Legea Contabilitatii

1 raspuns


la 16 Sep. 2013
Conform art. 55 alin. 4 Nu sunt incluse în veniturile salariale ºi nu sunt impozabile, în înþelesul impozitului pe venit ajutoarele de înmormântare, ajutoarele pentru pierderi produse în gospodãriile proprii ca urmare a calamitãþilor naturale, ajutoarele pentru bolile grave ºi incurabile, ajutoarele pentru naºtere, veniturile reprezentând cadouri pentru copiii minori ai salariaþilor, cadourile oferite salariatelor, contravaloarea transportului la ºi de la locul de muncã al salariatului, costul prestaþiilor pentru tratament ºi odihnã, inclusiv transportul pentru salariaþii proprii ºi membrii de familie ai acestora, acordate de angajator pentru salariaþii proprii sau alte persoane, astfel cum este prevãzut în contractul de muncã. Protezele dentare în baza contractului colectiv de muncã se incadreaza in paragraful sus mentionat. Nu se va retine impozit si nici contributii. Inregistrarile sunt corecte. Va recomand utilizarea unui analitic pentru acest tip de ajutor acordat.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x