Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

achiz.marfa legume/fructe pe baza de borderou achizitie de la prod.individuali

Buna ziua,
Un aprozar cumpara marfa (legume/fructe) de la producatorii individuali din piete pe baza de borderou achizitie si dispozitie de plata (la care ataseaza copie ci vanzator+copie autorizatie de functionare vanzator). Cum trebuie tratate din punct de vedere fiscal aceste achizitii? trebuie retinut acel impozit pe 2 % si declarat in formularul 100, cf art 74 din C.F.? Mentionez ca societatea este platitoare de impozit micro si neplatitoare tva.
Multumesc

1 raspuns


la 01 Sep. 2014
Pentru justificarea achizitiei de produse agricole de la persoane fizice trebuie sa intocmiti Borderou de achizitie si Nota de intrare receptie prevazute in OMEF 3512/2008. Din punct de vedere fiscal, societatea achizitoare nu are nicio obligatie in sensul retinerii la sursa a impozitului pe venit, producatorul agricol fiind impozitat. Pentru inregistrarea corecta este recomandat ca societatea achizitoare sa solicite persoanelor fizice certificatul de producator, pentru a se asigura ca acestea nu sunt intermediari care cumpara bunuri in scopul revanzarii. Daca persoanele furnizoare sunt intermediari, activitatea este considerata activitate independenta de natura comerciala conform pct. 21 din Normele metodologice, caz in care societatea achizitoare in calitate de platitoare de venit are obligatia retinerii la sursa a impozitului cu cota de 10% sau 16% ca impozit final conform optiunii exprimate prin contract conform prevederilor art. 52^1 din Codul fiscal. In acest caz, societatea are si obligatia retinerii CAS-ului in cota de 10,5% si a CASS-ului in cota de 5,5% conform prevederilor Codului fiscal.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x