Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Salariati - punct de lucru

Firma cu sediul in Bucuresti, deschide un sediu secundar la Cluj, unde va avea 4 angajati. Inteleg ca trebuie modificata D060 si depusa la Cluj (organul fiscal in a carui raza teritoriala se afla sediul secundar), dar REVISAL unde trebuie transmis, la Cluj sau la Bucuresti ?
Va multumesc.

1 raspuns


la 04 Mar. 2013
Buna ziua, Conform art. 43 alin. (3) din Legea 31/ 1990, celelalte sedii secundare - agentii, puncte de lucru sau alte asemenea sedii - sunt dezmembraminte fara personalitate juridica ale societatilor comerciale si se mentioneaza numai in cadrul inmatricularii societatii in registrul comertului de la sediul principal. O societate comerciala poate infiinta puncte de lucru pe care le mentioneaza in registrul comertului de la sediul principal. Conform art. 2 alin. (3) din HG 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal), fiecare angajator are obligatia de a infiinta si transmite la inspectoratul teritorial de munca un registru general de evidenta a salariatilor si de a-l prezenta inspectorilor de munca, la solicitarea acestora. Potrivit alin. (3) al aceluiasi articol, angajatorii care au infiintat sucursale, agentii, reprezentante sau alte asemenea unitati fara personalitate juridica, carora le-au delegat competenta incadrarii personalului prin incheierea de contracte individuale de munca, pot delega acestora si competenta infiintarii registrului. Obligatia infiintarii si transmiterii registrului general de evidenta a salariatilor revine societatii comerciale in calitate de angajator. Punctul de lucru poate infinta si transmite registrul de evidenta a salariatilor (Revisal) numai daca societatea comerciala i-a delegat atat competenta incadrarii personalului prin incheierea de contracte individuale de munca, cat si competenta infiintarii registrului. In cazul societatilor comerciale care au sediul in Romania si care au sedii secundare sau puncte de lucru, platitor de obligatii fiscale este Societatea. Exceptie fac sediile secundare sau punctele de lucru care au mai mult de 5 angajati, si care sunt obligate sa calculeze si sa plateasca impozitul pe venitul din salarii. Declaratia de inregistrare fiscala va cuprinde: -datele de identificare a societatii, -categoriile de obligatii de plata datorate potrivit Codului fiscal, -datele privind sediul secundar punctul de lucru, -datele de identificare a imputernicitului, -datele privind situatia juridica a societatii, precum si alte informatii necesare administrarii impozitelor, taxelor, contributiilor si altor sume datorate bugetului general consolidat.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x