Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Registru inventar - PFA

Achizitiile se trec in ordinea cumpararii sau e suficient sa le trec doar o data pe an (la finele anului !) cand fac si inventarierea?

La " IESIRI " pot trece "bonul de consum" ce inseamna uzura corespunzatoare lunara a tuturor obiectelor de inventar achizitionate, adica o singura suma pe luna / an ?

Va multumesc mult.

1 raspuns


la 10 Sep. 2013
Achizitiile se trec in ordinea cumpararii . Avand in vedere prevederile Ordinului nr. 1040/ 2004, registrul-inventar serveste ca document de inregistrare a bunurilor achizitionate sau realizate, pe baza documentelor justificative (facturi emise pe PFA-ul dvs). In coloana 1 se inscrie numarul curent al operatiunilor, de la inceputul activitatii pana la data incetarii acesteia. In coloana 2 se inscrie denumirea bunurilor. In coloana 3 se inscrie numarul de inventar al bunurilor. In coloana 4 se trece data (ziua, luna, anul) la care se face inregistrarea bunurilor. In coloana 5 se inscriu felul si numarul documentului pe baza caruia se face inregistrarea bunurilor. In coloana 6 se inscrie valoarea de achizitie sau valoarea bunurilor ramasa de recuperat. In coloana 7 se inscrie data (ziua, luna, anul) la care iese din gestiune bunul respectiv. In coloana 8 se inscrie valoarea inclusa pe cheltuieli pana la data iesirii. In coloana 9 se inscrie valoarea de iesire (de vanzare) a bunului. In coloana 10 se dau explicatii cu privire la identificarea bunului. Acest registru se numeroteaza si se completeaza fara stersaturi si fara a se lasa spatii libere.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x