Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

rectificativă declarație impozit pe construcții pentru anul 2015

Bună ziua!
Vă rog să mă ajutați în rezolvarea următoarei probleme
O societate beneficiază de scutire la plata impozitului pe clădiri, datorat la bugetul local, în anul 2015. Valoarea acestor clădiri scutite se include în baza impozabilă pentru calculul impozitului pe construcții, datorat la bugetul de stat pentru același an 2015.
În luna iunie 2015, unitatea pierde scutirea de la plata impozitului pe clădiri, urmând ca din luna iulie 2015 să plătească impozit la bugetul local pentru clădirile până atunci scutite.
Aceasta determină modificarea bazei impozabile la calculul impozitului pe construcții pentru perioada iulie-decembrie 2015, în sensul diminuării ei cu valoarea clădirilor pentru care urmează să se plătească impozit pe clădiri la bugetul local.
Trebuie ca unitatea sa depună declarație rectificativă la impozitul pe construcții in 2015, sau aceasta modificare afectează baza impozabilă începând cu anul 2016?

1 raspuns


la 17 Iul. 2015
Scutirea de taxe pentru bugetul local nu afecteaza valoarea bazei impozabile pentru aceste cladiri, firma fiind obligata de inregistreze imobilele la vlaoarea de achizitie sau la costurile de productie, urmand ca impozitul sa se calculeze la aceste valori. Nu se depune declaratie rectificativa ci se prezinta documentatia cu datele modificate, calculatia fiind aplicata din momentul prezentarii.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x