Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Rectificativa declaratia 112

Buna ziua,

Avand in vedere procedura ca atunci cand depui o declaratie rectificativa trebuie sa fie insotita de o alta declaratie, pe propria raspundere, ca societatea nu se afla in inspectie fiscala, cum se va proceda cu rectificativa la D112?

Multumesc.

1 raspuns


la 29 Mar. 2013
Buna ziua, Articolul 84 din OG 92/2003 privind Codul de procedura fiscala , cu modificarile ulterioare reglementeaza modul de corectare al declaratiilor fiscale. Astfel: "(1) Declaratiile fiscale pot fi corectate de catre contribuabil, din proprie initiativa, pe perioada termenului de prescriptie a dreptului de a stabili obligatii fiscale. (2) Declaratiile fiscale pot fi corectate ori de cate ori contribuabilul constata erori in declaratia initiala, prin depunerea unei declaratii rectificative." Intrucat declaratia 112 se depune prin mijloace electronice de transmitere la distanta pe portalul e-Romania, data depunerii acesteia este data inregistrarii declaratiei pe portal, astfel cum rezulta din mesajul electronic transmis de sistemul de tranzactionare a informatiilor, cu conditia validarii continutului declaratiilor. Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate (formularul 112) poate fi corectata de contribuabili din proprie initiativa, prin depunerea unei declaratii rectificative. Declaratia rectificativa se intocmeste pe acelasi model de formular ca si declaratia care se corecteaza, bifandu-se cu X casuta aflata pe prima pagina a formularului. Declaratia rectificativa se completeaza integral, inscriindu-se toate datele si informatiile prevazute de formular, inclusiv cele care nu difera fata de declaratia initiala. In continutul Anexei 8 din HG 1397/2010 , cu modificarile ulterioare, se precizeaza ca "declaratia rectificativa nu se poate prelua decat daca exista o declaratie initiala. In aceeasi zi nu se primeste o declaratie initiala si una rectificativa pentru acceasi perioada." "Dupa depunderea Declaratia 112 trebuie verificata starea declaratiei pe Internet pe pagina Web de interogare a starii - pe baza indexului de incarcare sau a numarului de inregistrare comunicat la incarcarea pe Internet Daca validarea pe serverul central al MFP nu se incheie cu succes, starea declaratiei este eronata, se considera ca declaratia nu a fost depusa si angajatorul trebuie sa revina cu declaratia initiala corecta In termenul de depunere legal stabilit, trebuie corectata declaratia astfel incat sa fie eliminate toate erorile si sa fie reluat procesul de depunere-validare cu o noua declaratie de acelasi tip (initiala sau rectificativa , dupa caz) corectata. Nu se transmite aceeasi declaratie de mai multe ori, prin Internet deoarece sistemul informatic MFP nu poate garanta o anumita ordine de prelucrare a declaratiilor depuse (sau depuse de mai multe ori)" (potrivit ANAF). In cazul in care, in mod eronat, declaratia initiala se depune de mai multe ori in aceeasi luna, ramane valabila prima declaratie valida depusa, iar in cazul in care se constata erori in declaratia initiala validata, atunci se depune declaratia rectificativa pentru aceeasi luna, de atatea ori pana se obtin datele corecte.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 1 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x