Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Rectificativa D101

O SRL a depus declaratia 101pentru anul 2013 luna ianuarie, la administratia teritoriala la data de 24 martie 2013, dar nu s-a verificat recipisa, iar acum la data de 24 aprilie s-a constatat ca aceasta declaratie era eronata. Se poate depune o declaratie rectificativa, pentru ca firma sa nu fie amendata? Multumesc.
Adaugata in   Declaratii si Formulare

1 raspuns


la 25 Apr. 2013
Conform prevederilor din Legea 100/2013 privind aprobarea OG 16/2012 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, in situatia in care declaratia fiscala a fost depusa pana la termenul legal, iar din mesajul electronic transmis de sistemul de tranzactionare a informatiilor rezulta ca aceasta nu a fost validata ca urmare a detectarii unor erori in completarea declaratiei, data depunerii declaratiei este data din mesajul transmis initial in cazul in care contribuabilul depune o declaratie valida pana in ultima zi a lunii in care se implineste termenul legal de depunere. In cazul in care declaratia depusa la data de 24 martie 2013 nu a fost validata, declaratia se considera nedepusa. Intocmiti corect declaratia si depuneti-o din nou. Fac precizarea ca nu trebuie intocmita declaratie rectificativa, o depuneti ca initiala. Nedepunerea la termenele prevazute de lege a obligatiilor de declarare prevazute de lege constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 500 la 1000 lei, pentru persoanele fizice, si cu amenda de la 1000 la 5000 lei, pentru persoanele juridice .
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x