Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

raportare spalarea banilor

Asociatul a acordat un imprumut pe baza de contract de imprumut prin banca de 130.000 lei. Poate sa-i fie restituit prin casierie in mai multe zile de ex.60.000 lei, 50.000 lei si 20.000 lei sau trebuie facuta neaparat raportarea catre Oficiul pt spalarea banilor chiar daca nu depasesc pe zi 15.000 eur?
Adaugata in   Declaratii si Formulare

2 raspunsuri


la 28 Dec. 2011
Vezi Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor si OUG nr. 53/2008. Acest prag de 15000 de euro se aplica pentru operatiunile cu sume in numerar chiar daca tranzactia se realizeaza prin una sau mai multe operatiuni ce par a avea o legatura intre ele "operatiunile aferente unei singure tranzactii decurgand dintr-un singur contract comercial sau intelegere de orice natura intre aceleasi parti si a caror valoare este fragmentata in transe mai mici de 15.000 euro ori echivalentul in lei, atunci cand acestea sunt efectuate in cursul aceleiasi zile bancare, in scopul evitarii cerintelor legale." Acestea vor trebui raportate in cel mult 10 zile.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 29 Dec. 2011
Dar daca se efectuaeza un zile bancare diferite mai trebuie facuta raportarea?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x