Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Preluare firma

Buna ziua! As dorii sa stiu cat costa ca sa preiau o firma sau sa o cumpar. Soara mea a facut o firma dar nu a apucat sa o foloseasca si as dori sa o cumpar eu in acte.
Aceasta firma as dori sa o folosesc pentru vanzari de electronie SH din import. Pentru aceasta as dorii sa stiu ce acte imi trebuiesc sa fac pentru import,revanzare si pentru magazinul online aferent firmei. Si daca pot folosi firma pentru a vinde asigurari de viata si non viata preluand o franciza a unui broker, si aici ce acte sunt necesare.
Adaugata in   Declaratii si Formulare

1 raspuns


la 13 Oct. 2012
Firma se poate prelua prin cesiunea partilor sociale. La acest tip de cesiune nu au loc inregistrari contabile, ci numai schimbarea numelor si a cotelor de detinere, conform contractului incheiat intre cedent si dobanditor. Pentru a desfasura activitatile mentionate de dvs, trebuie sa consultati actul constitutiv al societatii si sa vedeti daca corespunde doleantelor dvs. In caz contracr acest act se poate modifica, i se pot adauga noi obiecte de activitate, se pot numi alti administratori, cenzori, etc, urmand sa fie depus la ONRC odata cu modificarile privind preluarea societatii .
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x