Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Plecare angajati in 75% "somaj tehnic"

Buna ziua,
as dori sa-mi spuneti daca plecarea in Somaj tehnic pentru 3 luni la o societate de constructii, trebuie operata in Revisal sau anuntata la somaj, itm, ce formulare trebuie intocmite inafara de cele contabile ?
Multumesc.
Adaugata in   Declaratii si Formulare

4 raspunsuri


la 18 Nov. 2015
Somajul tehnic se acorda in urma deciziei administratorului, cu acordul ambelor parti conform Codului muncii, respectiv art.52-53, prin care contractul individual de munca poate fi suspendat fara incetarea raportului de munca, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare. In cazul reducerii temporare a activitatii pe perioade care depasesc 30 de zile lucratoare, angajatorul va avea posibilitatea reducerii programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana, cu reducerea corespunzatoare a salariului, pana la remedierea situatiei care a cauzat reducerea programului. Pe durata intreruperii temporare a activitatii, salariatii implicati in activitatea redusa sau intrerupta, care nu mai desfasoara activitate, beneficiaza de o indemnizatie, platita din fondul de salarii, ce nu poate fi mai mica de 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat, iar salariatii se vor afla la dispozitia angajatorului, acesta avand oricand posibilitatea sa dispuna reinceperea activitatii. Incetarea activitatii din cauze tehnice se face in baza hotararii asociatilor, cu acordul scris al angajatilor, avand ca efect inregistrarea si declararea in formularul 112 a modificarilor.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 18 Nov. 2015
Deci nu transmit Revisal si nici nu anunt itm sau somaj.Am inteles bine ? Consiliul de administratie trebuie sa intocmeasca o decizie cu acordul ambelor parti ? si atat ? Multumesc.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 19 Nov. 2015
Se emite decizia, se accepta de catre angajati, se opereaza modificarile in revisal si se declara in 112
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 22 Nov. 2015
Ce anume operez in revisal - salar mai mic 75% - timp mai mic cu 25 % sau ce modificari pentru ca nu exista rubrica in revisal cu asa ceva ? Va rog pentru ca nu inteleg unde sa operez in revisal, aceste 3 luni de 75% si cand se termina revin inapoi in revisal ?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x