Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

PFA. Inregistrare in ROI

Am un PFA cu venit normat, neplatitor de TVA. Toate facturile le-am taiat intracomunitar.
Spuneti-mi, va rog frumos, ar trebui sa fiu inscris in Registrul Intracomunitar, chiar daca sunt neplatitor de TVA? In legatura cu declaratia 392B, pe care ar trebui sa o depun, cum sa procedez? Singura factura de anul trecut taiata este de 1500euro, dar mi-e frica sa nu iau o amenda pentru ca nu am stiut ca trebuie sa ma inscriu in acest registru. Mai trebuie depuse si alte declaratii?
Adaugata in   Declaratii si Formulare

1 raspuns


la 25 Feb. 2013
Conform prevederilor art. 153^1 alin. (1) lit. a) din Codul fiscal, persoana impozabila care are sediul activitatii economice in Romania si persoana juridica neimpozabila stabilita in Romania, neinregistrate si care nu au obligatia sa se inregistreze conform art. 153 si care nu sunt deja inregistrate conform lit. b) sau c) sau alin. (2), care efectueaza o achizitie intracomunitara taxabila in Romania, trebuie sa se inregistreze in scopuri de TVA conform acestui articol, inainte de efectuarea achizitiei intracomunitare, daca valoarea achizitiei intracomunitare respective depaseste plafonul pentru achizitii intracomunitare in anul calendaristic in care are loc achizitia intracomunitara. (plafonul 10000 euro). Declaratia 392B privind livrarile de bunuri, prestarile de servicii si achizitii efectuate in anul 2012, se depune pana la 25 februarie 2013 de catre persoanele impozabile neinregistrate in scopuri de TVA, conform art. 153 din Codul fiscal, care au realizat, la finele anului calendaristic, o cifra de afaceri inferioara sumei de 220.000 lei.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x