Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

PFA

Fiul meu are un PFA pe care l-a suspendat incepand cu data de 1.09.2010. Eu sunt imputernicit cu drepturi depline pentru acest PFA, el fiind plecat din tara.Nu am stiut pana acum ca dupa trei ani reintra in activitate in mod automat. ( Mi se pare o mare aberatie- mai curand era normal sa se radieze in mod automat ). Firma ( PFA) era impozitata la norma de venit. In prezent eu sunt imobilizat la pat din cauza unei fracture. Inrebarea sunt :
- se pot depune declaratiile on line si ce declaratii se depun ( in trecut el depunea o singura declaratie la inceput de an si platea o singura data pentru tot anul) ?
- Pot eu depune aceste declaratii on line ?
- Ce pasi trebuie sa urmez pentru a radia PFA-ul ?
Va multumesc.

1 raspuns


la 17 Oct. 2013
Declaratiile care trebuie depuse de catre o PFA cu norma de venit, sunt urmatoarele: Declaratia 220 privind venitul estimat/norma de venit. Termenul de dupunere este pana la 31 ianuarie anul urmator. Declaratia 600 - privind venitul asigurat la sistemul public de pensii. Termenul de dupunere este pana la 31 ianuarie anul urmator. Declaratia 392B, declaratie informativa privind livrarile de bunuri, prestarile de servicii si achizitiile efectuate de cãtre persoanele impozabile neînregistrate în scopuri de TVA. Termenul de dupunere este pana la 25 februarie anul urmator. Declaratia se poate depune on-line in cazul in care detineti o semnatura electronica. Cu un singur certificat digital calificat puteti depune declaratii electronice pentru un numar nelimitat de firme. Etapele pe scurt: 1. Listati, semnatii si stampilati cererea de utilizare a serviciului de depunere electronica formularul 150.Acesta il gasiti pe site-ul anaf, formulare utile. 2.Imputernicirea de la contribuabil: in situatia in care titularul certificatului calificat nu are calitatea de reprezentant legal al contribuabilului reprezentat, se prezinta documentul de imputernicire, autentificat de notarul public, din care rezulta dreptul titularului certificatului calificat de a semna declaratiile fiscale pentru contribuabil. Daca exista calitatea titularului certificatului calificat de reprezentant legal al contribuabilului, se prezinta documentul, in original si copie, care atesta aceasta calitate acest document poate fi Hotararea Adunarii Generale a Actionarilor sau Statutul societatii comerciale; 3. Prezentati documentele la orice unitate fiscala imputernicirea, actul de identitate, formularul 150. 4. Confirmarea dreptului de utilizare a serviciului se face de regula prin e-mail, pe adresa comunicata in formularul 150, in termen de 4-7 zile lucratoare de la depunerea documentatiei la organul fiscal, neprimirea acesteia de catre contribuabil nu reprezinta un obstacol procedural, tehnic sau de alta natura, pentru depunerea declaratiilor. Dupa acest termen puteti incerca sa utilizati serviciul de depunere declaratii.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x