Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Persoane fizice care pot directiona cei 2% catre unitati nonprofit

Buna ziua,
Intrebarea mea are legatura cu cei 2% din impozit pe venit care pot fi directionati optional catre unitatile nonprofit dorite. Avem 73 de salariati in firma pentru care completam declaratia 230 pentru a directiona cei 2% din impozitul pe salarii catre o anumita fundatie. Intrebarea mea este daca pentru administratorii firmei ( in calitatea lor de persoane fizice si care au doar venituri din pensii ) exista posibilitatea de a directiona cei 2% catre aceasi fundatie. Se poate completa si pentru ei o declaratie sau nu este posibil ? Nu stiu daca asupra veniturilor din pensii se calculeaza un impozit.


Multumesc frumos !

1 raspuns


la 17 Mai. 2014
Contribuabilii pot dispune asupra destinatiei unei sume reprezentand pana la 2% din impozit pentru sustinerea entitatilor nonprofit care se infiinteaza si functioneaza in conditiile legii, unitatilor de cult, precum si pentru acordarea de burse private, conform legii. In categoria entitatilor nonprofit se cuprind: asociatiile, fundatiile, organizatiile sindicale, patronatele, partidele politice, asociatiile de proprietari, casele de ajutor reciproc ale salariatilor, in masura in care, potrivit legilor proprii de organizare si functionare desfasoara activitati nonprofit iar sumele primite din impozit sa fie folosite in acest scop. In acest sens se va completa formularul 230 pana la 25 mai. Daca administratorii care realizeaza doar venituri din pensii, si platesc si impozit pe venit in cota de 16%, pot completa si ei formularul 230. Daca nu platesc si impozit atunci, NU.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x