Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

pentru cine trebuie depusa declaratia 402

O firma din Romania are un salariat rezident fiscal in alta tara UE.Acest salariat,specialist IT lucreaza de la domiciliul lui din acea tara UE.
Angajatorul este obligat sa depuna D402 pentru acest salariat?
(Daca interpretez eu corect prevederile OPANAF 2727/2015,s-ar parea ca da,are aceasta obligatiechiar daca salariatul nerezident,cetatean roman, lucreaza din alta locatie decat sediul declarat al firmei angajatoare.)
Multumesc.

2 raspunsuri


la 29 Feb. 2016
Formularul 402 este pentru persoanele nerezidente, dar problema este cum ati incadrat o persoana straina nerezidenta cu contract de munca daca acesta nu are cnp sau nif.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 06 Mar. 2016
-multumesc frumos pentru raspuns,salariatul este cetatean roman,deci are CNP,dar este rezident fiscal in alta tara UE ptr ca acolo are centrul intereselor vitale,deci are si NIF -sa inteleg ca PJ-ul din Romania nu are voie sa angajeze persoane cu un astfel de statut? -salariatul isi declara in tara unde are rezidenta fiscala si veniturile obtinute in Romania. -multumesc
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x